Annette Kaiser: Négy aspektus Európa újjászületésére

Négy aspektus Európa újjászületésére

Annette Kaiser Svájcban élő spirituális tanító, több mint tíz könyv írója. Közgazdaságtant és szociológiát tanult, majd sokáig nagyvállalatoknál dolgozott, miközben több éven keresztül tanítványa volt egy szufi tanítónak. Az Integrál Európai konferencián A csendben gyökerezve, a szeretet által mozgatva – új Európa születhet című előadásában osztotta meg gondolatait velünk. Majd később, a Nemzetközi Európa Állításon ő volt Európa Lelke is.

Végtelen ősi női bölcsességet, szeretetet, békét és Erőt sugárzott magából. Az állítás végén hívott egy belső hang hozzá. Kezem a kezébe helyeztem, mélyen a szemébe néztem, majd átöleltük egymást. A kapcsolódás során, ami nem tartott tovább néhány pillanatnál, Európa lelke és a saját lelkem egy rövid ideig tényleg összeért…

Mindez a szeretetteljesség már a délelőtti előadása során is érezhető volt, magával ragadóan megérintette a jelen lévőket. Négy szempontból közelített Európa újjászületéséhez.

1. El kell ismerni, hogy Európa eddig mit ért el

Ismerjük el az őseinket, akik megpróbáltak egy olyan Európát létrehozni, ami a világon egy teljesen új mintaként szolgál. A múlt értékei, tapasztalatai és eredményei mind hozzájárultak a jelenünkhöz. Így az előttünk álló változás is csak ebből tud kiindulni.

2. A mai Európa visszatükrözi az európai emberek tudatossági szintjét

Ami kívül a világban történik, visszatükrözi azt, ami bennünk van. Megoldást keresni csak a tudatosság új szintjén lehet azáltal, hogy szembenézünk és leküzdjük az árnyékainkat egyéni és társadalmi szinten egyaránt. Időt kell szánnunk arra, hogy meggyógyítsuk magunkat, a folyamat következtében pedig megtörténik egy transzformáció, majd az integrálás.

A bennünk megszületni vágyó új élet az, ami tol minket előre, de a szülési fájdalmak bizony sokszor hosszadalmasak és fájdalommal is járhatnak. A jelenlegi nehézségeken túl azonban érdemes látni a növekedést és a folyamatos változást is, amiben már most megnyilvánul ez az újjászületés.

3. Európa újragondolása a szívekben történik

Ha gyakran a világ nem is ezt tükrözi, de a szívekben ott van a jóság és a szeretet. Ahhoz, hogy ezt igazán érezzük és átéljük, szükségünk van a csendre, aminek köszönhetően a jelenben lehetünk.

Az által, hogy a csendben gyökerezünk meg és kapcsolatban vagyunk a szív frekvenciájával, megtapasztalhatjuk ezt az egyedi állapotot. Olyan tér jön így létre, ami hív minket, hogy lépjünk bele, és így a létezés általunk és velünk együtt egy közös táncként nyilvánulhat meg.

4. Amikor a szeretet mozgat minket

A szeretet azt mondja: én vagyok minden. A bölcsesség pedig azt, hogy semmi vagyok. Az Élet pedig e kettő között áramlik. Amikor pedig szívtől szívig kapcsolódunk úgy, hogy a szeretet az indítóerőnk, eltűnnek a címkék és szinte áttetszővé válunk, fényesen ragyogunk.

Tisztelgünk a különbözőségeink előtt, miközben egységet élünk meg, és ebben az egységben minden egyén Európát képviseli. Ahhoz azonban, hogy ebben az új minőségben, ebben a közös szimfóniában részt tudjunk venni, az egyéniesülés folyamatán végig kell mennünk.

Amikor a szeretet mozgat minket, képesek vagyunk Európát egy olyan létformában látni, ami új minőséget teremt. Így tudunk válaszolni arra a hívásra, ami itt van, ami jelen van, ami bennünk van. Most is. Ebben a pillanatban. Még ha a csendünkben nem is mindig halljuk. Vagy talán pont akkor halljuk meg igazán…

Szerző: dr. Hörömpő Andrea

 

 

Hang- és képanyagok, videók (angol/magyar nyelven)

Iratkozz fel, ha szeretnél értesítést kapni a megvásárolható csomagokról.

 

0
Your Cart